0-24  ›  +36 30 929 7006

0-24 Zárszerviz

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

Cégünk 0-24 Zárszerviz részlege sokféle tevékenységet és szakmát egyesít magában. Van segélyszolgálat (ajtónyitás és zárnyitás), javító és karbantartó része, van zárcserékkel, ajtó megerősítéssel, kereskedelemmel foglalkozó része, van tűzvédelmi része és van műhelyrésze, ahol a precíziós munka folyik. A precíziós munka jelentős részét kulcsmásolás, zárrendszerek gyártása, zár és ajtóalkatrészek gyártása teszi ki. A szakma összetettsége miatt szétválasztottuk az egyes tevékenységeinket, a képviselt márkákat és azon nyílászáró-típusokat, amikkel foglalkozunk.

0-24 Zárszerviz szolgáltatásaink

0-24 SOS Sürgősségi ajtónyitás

A „műszaki ajtónyitás” az egyik fő profilunk. Azért „műszaki”, mert nem tesszük tönkre az ajtót. Nem használunk pajszert, vagy sarokcsiszolót (flexet) a nyitás során. Maximum olyan furatot ejtünk az ajtón/záron, amit helyre tudunk állítani, vagy nem látszik (pl. a zárcím, vagy a kilincsrozetta alatt).

Ajtónyitás kizáródás esetén

Abban az esetben, ha az ajtó külső oldalán kilincs helyett fix gomb van - előfordul, hogy kizárja magát az ember. Ezek a nyitások legtöbbször sérülés nélkül történnek, falc-típusonként különböző rugóacél szerszámokkal, vagy rugalmas műanyag lemezekkel. Amennyiben oly kicsi a hézag, hogy nem tudjuk bejuttatni a célszerszámokat a csapdához (kilincsnyelvhez), úgy vannak egyéb nyitási technikák. Ilyenkor csak egy kulcsot, esetleg egy „kukucskát” veszítünk; legrosszabb esetben egy törésvédő pajzsot, vagy egy zárbetétet. Ebben a ritka esetben sem marad zár nélkül a megrendelő, mert fel vagyunk szerelve mindennel, ami a helyreállításhoz szükséges.

Ajtónyitás, mert nincs meg a kulcs

Amennyiben elveszett, vagy ellopták a kulcsot, akkor is hívhatnak bennünket. Szervizautóval érkezünk a helyszínre, így a műszaki zárnyitás mellett akár a zárcserét, ajtó-megerősítést is egy kalap alatt el tudjuk végezni.

Ajtónyitás betörés után

Amennyiben nem a bejárati ajtón keresztül történik a betörés, úgy az elkövetők belülről lezárják az ajtót. Ezzel meggátolják azt, hogy a tulaj tetten érje Őket.
Amennyiben a bejárati ajtón keresztül törnek be, úgy szintén szükség lehet ránk, mert nem biztos, hogy a kulcs nyitni fogja a zárat.

Ajtónyitás, ha tönkrement a zár

A rossz minőségű, vagy régi zárak adják a legtöbb munkát. Előfordul, hogy nem tudnak hazamenni a lakók, ill. előfordul, hogy beszorulnak a lakásba. Mindenki ilyenkor lesz a legtürelmetlenebb, aminek sokszor az a következménye, hogy az ajtót tönkreteszik, vagy maradandó sérülést okoznak rajta. Ilyenkor türelmesen ki kell várni, míg odaérünk (ideális esetben 20-30 perc). Így nem lesz szükség asztalosra, üvegesre, mert csak ahhoz nyúlunk hozzá, amit rendbe is tudunk rakni!

Ajtónyitás rossz kulcsmásolás után

Ha rossz kulcsmásolót választunk, előfordulhat, hogy a másolt kulccsal az ajtót be tudják zárni, de nyitni már nem. Ennek oka a rossz minőségű nyerskulcs, vagy a precizitás hiánya.

Hevederzár szerelés

Sokféle márkájú és típusú hevederzár van a piacon. Van vízszintes, függőleges, kereszt hevederzár. Van féloldalas hevederzár, van egyszárnyú ajtóra-, kétszárnyú ajtóra való heveder. Van garázsajtóra, vagy teraszajtóra, esetleg ablakra való hevederzár. A választék óriási; csakúgy, mint a minőség és a biztonsági szint.

Hevederzár csere

Komplett hevederzár cserére ritkán van szükség, hiszen külön a zárbetét is cserélhető - legtöbbször annak van baja. Egy-egy betörés, vagy betörési kísérlet után előfordul, hogy a hevederzár rudazata sérül, de nem jellemző. Van olyan eset, amikor belül forgatógombos a hevederzár, ami vagy régi „Miskolci”, vagy régi „Presidium” típusú. Ilyen esetben fel szoktuk ajánlani, hogy átalakítjuk a régi szerkezetet kívül-belül cilinderessé, vagy a megfelelő új típust rakjuk a helyére. Ennek a megoldásnak alacsonyabb a biztonsági szintje egy „Biztibuk”, vagy „Mottura” hevederzárhoz képest, de esztétikailag kifogástalan, mert minden furat ugyan ott lesz és az ellendarabok is a helyükön maradnak.

Hevederzár javítás/karbantartás

A hevederzárak mozgó alkatrészeket tartalmaznak, így igénylik a rendszeres karbantartást. A körülményektől és az igénybevétel nagyságától függ, hogy erre milyen gyakran van szükség. Általában 1 évet szoktunk ajánlani. Megfelelő karbantartás mellet egy hevederzár élettartama 15-20 év is lehet. Amennyiben nem tartják be a karbantartási javaslatot, úgy szükség lehet a hevederzár javítására, alkatrészek cseréjére. (Érdemes időben hívni a zárszerelőt, mert így el lehet kerülni egy esetleges zárcserét!)

Hevederzár nyitás

A heveder, vagy a zárbetét meghibásodása, rongálása következtében szükség lehet a zár nyitására. Ugyancsak előfordul, hogy nincs meg a zár kulcsa. Egy komoly műszaki tartalmú hevederzár nyitását is el lehet végezni szakszerűen, melynek következtében az anyagi kárt redukálni lehet a szükséges-elégséges mértékben. Ha felkészült szakember végzi a nyitást (a megfelelő szerszámokkal), akkor nem kell komplett zárat cserélni, hanem elegendő csak a zárbetétet.

Hevederzár gyártás egyedi méretre

Előfordul, hogy olyan ajtóra szeretnének hevederzárat szereltetni, amelyre egyik előre gyártott méret sem alkalmas. Ilyen esetekre tartunk univerzális hevederzárakat, melyeknek rudazata az ajtó méretéhez igazítható. Amennyiben ez sem alkalmas az ajtóra, úgy lehetőség van egyedi méretű hevederzár gyártására is. Ennek hátránya, hogy a gyártás, felületkezelés legalább 1 hetet vesz igénybe. Előfordul, hogy a hevederzár jó az ajtóra, de az eredeti ellendarabjaival szerelve (amibe „kapaszkodik” a rudazat) nem állna ellen megfelelően egy esetleges feszítésnek. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy lakatosműhelyünk egyedi konzolt gyárt, a helyszíni adottságoknak megfelelően.

Biztonsági-ajtó javítás

Biztonsági-ajtó zárcsere

Biztonsági-ajtó beállítás

Biztonsági-ajtó karbantartás

Biztonsági-ajtó gyártás

Mul-T-Lock zárbetét-csere

Szervizautóinkban, ill. raktárunkban tartjuk a teljes Mul-T-Lock Interactive, Mul-T-Lock Integrator, ill. Mul-T-Lock 7×7 platformhoz tartozó zárbetéteket. Alapméretű zárbetéteket, aszimmetrikus méretű zárakat, ill. hevederzárba és Mul-T-Lock biztonsági ajtóba való fogaskerekes zárbetéteket is tartunk. Ezáltal egy esetleges zárcsere egy lépésben kivitelezhető. Mérettől függően 3, vagy 5 kulcsos egységcsomagban érkeznek a zárak. Mul-T-Lock partnerként természetesen rendelkezünk eredeti Mul-T-Lock nyerskulcsokkal és a megfelelő gépesítéssel, így minőségi kulcsmásolásban, vagy bolti értékesítésben is rendelkezésre állunk Zuglóban.

Mul-T-Lock biztonsági ajtó szervizelése

Számos társasházban Mul-T-Lock biztonsági ajtók kerültek beépítésre, így azok szervizelése is munkakörünkbe tartozik. Raktárkészletünk része - a zárbetéteken kívül -, maga a többpontos zárszerkezet is, ill. a törésvédő pajzs (kilincsgarnitúra) is. Jó minőségű termékről lévén szó, meghibásodásra ritkán kerül sor; inkább betörési kísérlet, esetleg egy rosszakaró szomszéd rongálása következtében lehet szükség zárjavításra, vagy zárcserére.
Jellemző jelenség az új építésű társasházakban, hogy az épület mozog. Ezt a mozgást az illesztési hézagok nem minden esetben tudják „felvenni”. Ebben az esetben a zsanérok állításával könnyű működést lehet biztosítani.

Mul-T-Lock zár, biztonsági ajtó nyitása

Ha nincs meg a kulcs, vagy belülről a zárban maradt, szükség lehet zárszerelő segítségére. Előfordulhat, hogy a zárbetétbe, ill. a fúrásvédő karikára pillanatragasztót nyomnak; ennek következtében a zár működésképtelen lesz. Sokat számít, hogy melyik zárszervizt hívják ajtót nyitni, mert megfelelő szaktudás és szerszám hiányában felesleges sérülések és költségek adódhatnak.

Mul-T-Lock többpontos-zár csere

Meghibásodás, rongálás következtében szükség lehet (ritkán) a Mul-T-Lock biztonsági ajtó többpontos bevéső-zárjának cseréjére. Meghibásodás 8-10 éven belül (megfelelő karbantartás mellett) nem jellemző. Ha mégis gond lenne a zárral, akkor az nagy költséget jelent.

Mul-T-Lock kulcsmásolás

Készítünk sokkulcsos zárbetéteket társasházaknak, irodáknak, nagyobb családoknak. Amennyiben egy-egy plusz kulcsra van csak szükség, úgy természetesen abban is állunk rendelkezésre. Ha nem sürgős, akkor akár házhoz is visszük a kulcsokat; ha sürgősebb, akkor szeretettel várjuk Önt precíziós műhelyünkben/boltunkban/kulcsmásolónkban, ahol megvárható a másolás!
A másolásvédett profilok másolása esetén (pl. MUL-T-LOCK Interactive), kérem ügyeljenek arra, hogy a kulcsmásolás szigorú feltétele a kulcs és a kódkártya együttes megléte!

Vésznyitós és/vagy fogaskerekes Mul-T-Lock zárak készítése

A Mul-T-Lock biztonsági ajtók többpontos zárjait fogaskerekes zárbetétek működtetik. A gyártó az alkatrészeket külön bocsátja rendelkezésre, így az adott terméket beszerelés előtt elő kell készítenünk. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy előre összerakjuk a jellemző méretű zárbetéteket, így egy zárcsere miatt elég egyszer házhoz mennünk.
Mul-T-Lock 7×7 és Mul-T-Lock Interactive típusú zárból 5-5 féle - fogaskerékkel felszerelt - méretet tartunk. Ezzel a méretválasztékkal nemcsak a Mul-T-Lock és Superlock biztonsági ajtók, hanem egyes azonos fogaskerékkel működő hevederzárak zárcseréjét is egy lépésben el tudjuk végezni.

Ha valaki már kizárta magát a saját lakásából, akkor számára érdekes lehet egy vésznyitós zárbetét beszerelése (esetleg belülről forgatógombos zárbetét beszerelése). Vésznyitós zárbetét esetén, ha belül a zárban is marad a kulcs, kívülről egy másikkal nyitható marad az ajtó. Forgatógombos zárbetét esetén biztosan nem marad belülről a kulcs a zárban.

Mul-T-Lock zárak forgalmazása

Vállalkozásunk zárszerviz szakszervizként működik Budapesten és vonzáskörzetében, ill. zárboltot, biztonságtechnikai bemutatótermet és kulcsmásolót működtet a 14. kerületi Zuglóban, a Várna utcában.
Elsősorban kiskereskedelmi szinten helyszínen zárcsere okán-, másodsorban Mult-T-Lock boltunkban-kulcsmásolónkban értékesítjük biztonságtechnikai termékeinket. Zárszaküzletünkben megvásárolhatják a kiválasztott zárat; természetesen azonnali kulcsmásolásra és termékbemutatóra is van lehetőség.

MOTTURA zárcsere

Magyarországon és főleg Budapesten számos biztonsági ajtót és biztonsági ajtórácsot gyártottak, ill. gyártanak ma is, amelyet Mottura termékekkel szereltek/nek fel. E mellett természetesen sok egyéb ajtóban is találhatunk Mottura zárakat. Zárszerviz szakszervizünk „0-24” - jelleggel biztosítja a Mottura zárcsere lehetőségét. Ahol tehetjük, igyekszünk az Ügyfelet rábeszélni arra, hogy „MOTTURA” típusú zárat válasszon egy zárcsere alkalmával. Felső kategóriás zárról lévén szó, magas költségekre kell számítani, de hosszútávon nem várható működéstechnikai és biztonságtechnikai probléma.

MOTTURA Champions zárbetét-csere

A Mottura Champions zárbetétek közül a C28, ill. a C29 széria, ill. továbbfejlesztett változatuk a C28+ a felső kategóriás profilunk. Ha a pénztárca engedi, zárcserénél érdemes ezt kérni munkatársainktól, mert az összes nyitási technika ellen védett, amik hazánkban jellemzően előfordulnak. Védett profilról lévén szó, a kulcsmásolás is csak a legszigorúbb előírások alapján történhet. Mottura Champions zárbetét szinte bármely ajtó zárcseréjénél szóba jöhet.
Különösképpen felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindig szakemberrel cseréltessenek zárat, ugyanis hiába fizet ki valaki 30-50.000 forintot egy zárbetétért, ez önmagában kevés a megfelelő betörésvédelemhez. Egy zár a megfelelő kiegészítő alkatrészekkel, egyéb zárakkal együtt, összhangban az ajtó, vagy ablak szerkezetével nyújthat csak megfelelő védelmet! Ha betörésvédelmi tanácsot kérnek tőlünk, pl. egy zárcsere alkalmával, akkor mi fel szoktunk állítani egy fontossági sorrendet és megadjuk annak sávos költségeit. (pl. először törésvédő pajzsra költsenek, vagy egy befeszítést gátló zárra és csak utána egy magas biztonsági fokú zárbetétre…)

MOTTURA trezorzár csere

Főleg biztonsági ajtók és ajtórácsok zárcseréjénél találkozhatunk Mottura termékekkel. A sűrűbben előforduló zárak megtalálhatók raktárunkban, így egy esetleges zárcserére azonnal sort tudunk keríteni. Ha olyan zárra lenne igény, ami nincs raktáron, akkor is rugalmasan és gyorsan történik a beszerzés. Trezorzár-cserénél különösképpen fel kell hívni a gyanútlan Ügyfél figyelmét arra, hogy a régebbi szériák elavultnak számítanak – betörésvédelmi szempontból. A gyakorlat a következő: pl. a Mottura zárgyártó piacra dob egy terméket, ami 8-10 évig meg is állja a helyét. Miután minden szakavatott megismerte a konkrét típust (mert a sok eladás révén sok ajtóba beszerelték), sok betörő is elkezd velük foglalkozni, mert sok lakást ilyen zárak védenek. Minél régebbi egy zár (ill. minél többet adtak el belőle), annál elavultabb, mert egyre többen ki tudják nyitni. Amennyiben minket bíznak meg egy Mottura zár cseréjével, szoktunk alternatívákat felajánlani. Ez azt jelenti, hogy nemcsak ugyan azt a típust tudjuk beszerelni a régi zár helyére, hanem újabbat is, ami kevésbé ismert a nagyközönség előtt.

MOTTURA zár, ill. biztonsági ajtó nyitása

A zárszervizes szakmánknak ez a legérdekesebb része. Alapelv az, hogy ne okozzunk maradandó sérülést az ajtón. Ha olyan jól védett zárat kell kinyitni, ahol a klasszikus nyitási technikák nem vezetnek eredményre, ill. nem lenne legális, akkor is figyelünk arra, hogy a lehető legkisebb kárt okozzuk, azt is úgy, hogy nyom nélkül el lehessen tüntetni. A Mottura ajtók és zárak a legjobbak közé tartoznak, így nyitásuk is komplexebb feladat, mint más típusoké. Munkatársaink egy része rendelkezik azon szaktudással, ami ahhoz kell, hogy egy Mottura ajtó, ill. zár nyitásánál ne okozzunk látszódó sérülést az ajtón.

MOTTURA kulcsmásolás

Precíziós műhelyünkben, és/vagy egyes kulcsmásoló partnereinknél tartjuk azokat a nyerskulcsokat, amelyek lehetőséget adnak egyes egyedi kulcsok másolására. A zár, ill. kulcs típusától függ, hogy mi a feltétele a kulcsmásolásnak. Van olyan típus, amely másolásához elegendő egy működő kulcs és van olyan típus is, amely másolását szigorú feltételek mellett engedélyezi a gyártó.

MOTTURA zárrendszerek gyártása

Ha anyagilag megteheti Ügyfelünk, érdemes MOTTURA zárat választani egy zárrendszer tervezésekor. Mottura képviseletként rendelkezésünkre áll minden alkatrész és szerszám, amelyek akár egy egyszerű azonos zárlatú rendszer, akár egy vezérkulcsos rendszer legyártásához szükséges. Mivel mi készítjük ezen Mottura zárrendszereket, az átfutási idő is nálunk a legrövidebb.

MOTTURA rácsok gyártása

Lakatosműhelyünkben - többek között - biztonsági ajtó és ablakrácsokat gyártunk. Az ajtórácsok esetében a zárszerkezet minden esetben Mottura termék. Ezen belül is sok típus és biztonsági szint van. A pénztárca vastagsága határozza meg, hogy milyen védelmi szintű MOTTURA zárszerkezet kerül beépítésre.

MOTTURA hevederzárak és egyéb zárak szerelése

Magyarországon főleg a Mottura trezorzárak terjedtek el, amelyek biztonsági ajtókban, rácsokban fordulnak elő nagy számban. Ezek mellett a MOTTURA Champions zárbetétek is elő-elő fordulnak, de ezt a minőséget és védelmi szintet elég kevesen tudják megfizetni. Vállalkozásunk azon igyekszik, hogy egyéb remek Mottura zárakat is megismertessünk a nagyközönséggel. A Mottura termékpalettán megtalálhatók a különböző típusú hevederzárak, biztonsági ajtó és ajtórács záralkatrészek, rászegezős másodzárak, elektromos, motoros és pánikzárak, törésvédő pajzsok…

MOTTURA zárak forgalmazása

Vállalkozásunk zárszerviz szakszervizként működik Budapesten és vonzáskörzetében, így kiskereskedelmi szinten, elsősorban helyszínen értékesítjük Mottura és egyéb termékeinket – zárcsere okán.
A 14. kerületi Zárbolt & Kulcsmásoló szaküzletünkben megvásárolhatják a kívánt zárat, azonnali kulcsmásolásra és termékbemutatóra is van lehetőség. www.kulcsmasolas.hu

CISA zárcsere

Szervizszolgálatunk, az elterjedtebb CISA zárakat és kiegészítőket tartja raktáron, így egy „CISA -zárcsere” esetén egy lépésben el tudjuk végezni a munkát. Azzal, hogy nem kell külön beszerzéssel foglalkozni, számottevő összeget spórolunk meg magunknak és az Ügyfélnek is.
Sok lakóparkban az a fajta Cisa trezorzár van beszerelve, amelyek még nem kódolhatók. Így egy esetleges zárcsere komoly összegbe is kerülhet, hiszen az egész zárszerkezetet cserélni kell. Ilyen esetben felajánljuk azt, hogy a vele kompatibilis kódolható verziót szereljük be, ami hosszútávon gazdaságosabb lehet. Ha kódolható Cisa zár kulcsát veszítették el, akkor elegendő egy kulcskészletet venni, amihez a zár átkódolható – ezzel jelentős költséget takarítván meg. Cisa zárcsere alkalmával fel szoktunk ajánlani más méret-azonos zár beépítését is, amivel még tovább növelhető biztonsági ajtónk védelmi szintje. Egyre többen keresnek bennünket zárcsere okán, mert növekszik a betörések száma. Egyre nagyobb szükség van arra, hogy lecseréljük biztonsági ajtóink eredeti trezorzárait újabb típusra, mert a régi - legalább 8-10 éves típusokhoz a nyitási technika ismert, ill. fogalomban vannak a finomnyitást könnyítő szerszámok is.

CISA trezorzár csere

A Cisa trezorzárak egyik nagy előnye a konkurens gyártók termékeihez képest, hogy sokkal finomabban, halkabban működteti a kulcs a zárszerkezetet. Ez is szerepet játszik abban, hogy sok hazai ajtógyártó, Cisa márkájú biztonsági zárral készíti ajtóit. Cseréjük szakmabélinek egyszerűnek számít, laikusnak gondot okozhat. A zárcserét bízzuk mindig szakemberre, mert ha elrontjuk egy zár kódolását, vagy megszakítunk egy-két menetet, akkor nagyobb kárt okozunk, mint amennyit megspórolunk a munkadíjon.

CISA zár kódolása

A „tanítható” Cisa biztonsági ajtózárak kulcs-cseréje egyszerűen megoldható. Külön megvásárolható egy kulcskészlet, ami a kódoláshoz szükséges szerszámokon kívül tartalmaz 3, vagy 5 db kulcsot. Kódolás után csak az új kulcsok fogják nyitni a zárat.

CISA zár, ill. Cisa biztonsági ajtó nyitása

A legtöbb Cisa zárral felszerelt biztonsági ajtón kívülről fix gomb van. Sokszor hívnak bennünket Cisa ajtót nyitni, mert kizárták magukat. Ilyen esetben az ajtót – a megfelelő célszerszámokkal – sérülés nélkül ki lehet nyitni. Amennyiben be van zárva az ajtó és a kulcs nincs meg hozzá, akkor is elegendő 1 db 8-10 mm-es kicsi furat, amelyet a rozetta el is fog takarni (feltéve, hogy az Ügyfél emlékszik arra, hogy „hányra” zárta be a zárat…)

CISA zár és biztonsági ajtó javítása/karbantartása

Minden mozgó alkatrészt tartalmazó termék, így egy zár, vagy biztonsági ajtó is időszakos karbantartást igényel. Ezzel elkerülhető egy esetleges kellemetlen szituáció, amikor nem fog nyílni az ajtó. Ezt a karbantartást – igénybevételtől függően – egy-két évente érdemes elvégeztetni. Általában a szervizelés kimerül ellenőrzésben, tisztításban, kenésben, zsanér- és zárólemez állításban…

CISA kulcsmásolás

A legtöbb Cisa kulcsot precíziós műhelyünkben azonnal le tudjuk másolni. Ha kevésbé sürgős, akkor akár házhoz is visszük.

CR trezorzár csere

Magyarországon nagy számban a CR 2650-es biztonsági ajtóba való trezorzár fordul elő. Ennek fő oka, hogy több ajtógyártó is nagy számban gyártotta ezzel a típussal az ajtóit. Biztonsági szintje kielégítő („20 betörőből csak egy tudja halkan és gyorsan kinyitni”). A CR zárak – magyarországi szinten – nem tartanak lépést a nagyobb gyártók termékeivel (pl. MOTTURA), ill. a zárnyitási technikákkal. Elmondható, hogy a CR egy komoly műszaki tartalmú, jó minőséget produkáló márka, de annak, aki a maximális védelmet szeretné, más terméket ajánlanánk. Amennyiben a jelenlegi biztonsági ajtóban CR zár van, akkor költségesebb más típust belerakni, mert nagyobb munkával jár, de természetesen megoldható.

CR zárcsere

A biztonsági ajtók bevéső-trezorzárain kívül a rászegezős tollas és pumpás zárak is sok ajtón üzemelnek, akár 10-20 éve is. Néhány lelkes kolléga ezeket a zárakat még belülről be is burkolta, szigetelte – más kollégák nagy örömére… Az ilyen fajta szerkezetek nagyok és robosztusak. Biztonsági szintjük – jó szerelése esetén – kielégítő; esztétikai szempontból nem túl szerencsések. Általában panellakásokat védenek, egyébként nagyon sikeresen.

CR zár nyitása

A zárszervizes szakmánknak ez a legérdekesebb része. Alapelv az, hogy ne okozzunk maradandó sérülést az ajtón. Ha olyan jól védett zárat kell kinyitni, ahol a klasszikus nyitási technikák nem vezetnek eredményre, vagy nem lenne legális, akkor is figyelünk arra, hogy a lehető legkisebb kárt okozzuk, azt is úgy, hogy a sérülést nyom nélkül el lehessen tüntetni.

CR zár és CR zárral szerelt biztonsági ajtó javítása

Minden mozgó alkatrészt tartalmazó termék, így egy zár, vagy biztonsági ajtó is időszakos karbantartást igényel. Ezzel elkerülhető egy esetleges kellemetlen szituáció, amikor nem fog nyílni az ajtó. Ezt a karbantartást – igénybevételtől függően – egy-két évente érdemes elvégeztetni. Általában a szervizelés kimerül ellenőrzésben, tisztításban, kenésben, zsanér- és zárólemez állításban…

CR kulcsmásolás

A legtöbb CR kulcsot precíziós műhelyünkben azonnal le tudjuk másolni. Ha kevésbé sürgős, akkor akár házhoz is visszük.

SECUREMME trezorzár csere

SECUREMME zár nyitása

SECUREMME zár és biztonsági ajtó javítása/karbantartása

SECUREMME kulcsmásolás

VIRO és Cerutti zárcsere

VIRO és Cerutti zár nyitása

VIRO zár és Viro zárral szerelt biztonsági ajtó javítása

VIRO és Cerutti kulcsmásolás

SAB trezorzár-csere

SAB zár nyitása

SAB zár és biztonsági ajtó javítása/karbantartása

SAB kulcsmásolás

Kínai ajtó javítás

Kínai ajtó zárcsere

Kínai ajtó beállítás

Kínai ajtó karbantartás

Kínai ajtó csere

Kínai ajtó zsanérállítás

DIERRE zár és biztonsági ajtó javítása/karbantartása

DIERRE zárcsere - kulcskészlet csere

DIERRE trezorzár csere

DIERRE tűzgátló ajtók tűzvédelmi karbantartása

DIERRE zár/biztonsági ajtó műszaki nyitása

DIERRE kulcsmásolás

DIERRE zárszerkezetek szerelése

BIZTIBUK hevederzár szerelés

Legtöbb esetben - sajnos csak utólag -, betörés után hívnak bennünket ajtómegerősítés céljából. A hevederzárak a befeszítésgátlásért felelnek. Ennek érdekében több nagy, erős és hosszú rudazat reteszeli az ajtót, ami egy esetleges nagyobb erő hatására (pajszerrel megfeszítik az ajtószárnyat) sem engedi nyílni az ajtót. Ez kizárólag úgy lehet eredményes, ha a megfelelő rögzítő és kötőelemek segítségével a rudazat is "erősen" tud "kapaszkodni"! Ennek érdekében a Fischer termékeit előszeretettel alkalmazzuk!

BIZTIBUK hevederzár nyitás

Amennyiben a "Szuperbizti" típusú hevederzárat kell nyitnunk, úgy az megoldható a hevederzár teljes tönkremenetele nélkül. Se az ajtó, se a hevederzár mechanikája nem fog sérülni. Áramra mindenképpen szükségünk lenne, mert egy marógép segítségével a fúrásvédő-karikát (forgógyűrűt) eltávolítjuk, majd a zárbetétet nyitjuk egy furaton keresztül. A fúrásvédő karikát tudjuk pótolni, a Biztibuk hevederzár - betét zárcsere azonnal elvégezhető, sérülés nem látható.

BIZTIBUK hevederzár betét csere

BIZTIBUK hevederzár javítás

Előfordul, hogy betörési kísírlet, rongálás esetén megsérül a befeszítést gátló zárszerekezet; vagy a mechanikai kopás, esetleg koszolódás miatt karbantartást igényel a belső fogasléc és annak környezete. Ezekre a problémákra is van azonnali segítségünk. Nem feltétlenül kell cserélni a komplett hevederzárat. Sok esetben elég a kenés - tisztítás - karbantartás, esetleg egyengetés, vagy legrosszabb esetben valamely alkatrészének cseréje.

BIZTIBUK hevederzár kulcsmásolás

Eredetileg három típusú kulcs/zárbetét fordul elő a Biztibuk hevederzárakban: Nova, Gege, ill. Biztibuk (leegyszerűsítve).
Ezen kulcsok másolásában - a megfelelő nyerskulcs miatt - érdemes a gyártót, Bukovics Istvánt keresni. (11. kerület Budapest, Bocskai út 7.)
A fentiek ellenére számtalan típusú zárbetét is megtalálható a Biztibuk hevederzárakban, mert ahány szerelő, annyiféle termék van a piacon. Mielőtt útnak indul kulcsot másoltatni, érdemes telefonon érdeklődni, hogy az adott típussal ki foglalkozik.

MAUER zárcsere

MAUER zárnyitás

MAUER zárszerelés

MAUER zárjavítás

MAUER zárral felszerelt széfek, páncélszekrények szervize

MAUER zárak és kiegészítők kereskedelme

Műanyag ajtó/ablak javítás

Műanyag ajtó/ablak zárcsere

Műanyag ajtó/ablak beállítás

Műanyag ajtó/ablak műszaki nyitás

Műanyag ajtó/ablak karbantartás

Műanyag ajtó/ablak üvegezés

Faajtó/faablak javítás

Faajtó/faablak zárcsere

Faajtó/faablak beállítás

Faajtó/faablak karbantartás

Faajtó/faablak megerősítése

Faajtó/faablak üvegezése

Faajtóra való hevederzár szerelés

Tűzgátló ajtó javítás

Tűzgátló ajtó zárcsere

Tűzgátló ajtó beállítás

Tűzgátló ajtó karbantartás

Tűzgátló ajtó csere

Tűzgátló ajtó ajtócsukó csere

Pánikzárak javítása, cseréje

Tűzgátló kapu karbantartás

Tűzgátló, füstgátló csappantyú karbantartás

Füstkötény-fal karbantartás

Tűzgátló függönyfal karbantartás

Alumínium ajtó, ablak javítás

Alumínium ajtó, ablak zárcsere

Alumínium ajtó, ablak beállítás

Alumínium ajtó, ablak üvegezés

Alumínium ajtó, ablak műszaki nyitás

Alumínium ajtó, ablak újrapántolás, sarokkötések megerősítése

TESA zárcsere

TESA zárnyitás

TESA zárszerelés

TESA zárjavítás

TESA kulcsmásolás

TESA zárrendszerek gyártása

TESA kódolás; kulcshoz zárbetét készítése

TESA zárak és kiegészítők kereskedelme

TESA ajtócsukók szerelése

TESA típusú pánikzárak szerelése

ABUS zárcsere

ABUS zárnyitás

ABUS zárszerelés

ABUS zárjavítás

ABUS kulcsmásolás

ABUS ablakzárak, kilincsek, befeszítés-gátlók szerelése

ABUS zárrendszerek gyártása

ABUS kódolás; kulcshoz zárbetét készítése

ABUS zárak és kiegészítők kereskedelme

ELZETT zárcsere

ELZETT zárnyitás

ELZETT zárszerelés

ELZETT zárjavítás

ELZETT kulcsmásolás

ELZETT kódolás, kulcshoz zárbetét készítése

ELZETT zárak és kiegészítők kereskedelme

Zárbetét-csere

„Az a zár, amibe a kis kulcsot dugja.” „Zárcsere” -kategórián belül, a zárbetét cseréjénél van a legtöbb lehetőség. A megfelelő zárszekrényekbe bármilyen euro-profil zárbetét beszerelhető. Természetesen mindig van kivétel (egyes biztonsági ajtókban, hevederzárakban, portálzárakban, stb. történő zárcsere esetén). Nagy általánosságban elmondható, hogy bejárati ajtókba 5.000 forintnál olcsóbb, kisebb tudású, ill. rosszabb minőségű zárbetétet beszerelni nem érdemes. A tapasztalat az, hogy a kisebb jövedelműek zárcsere alkalmával 5-10.000, míg a közepes jövedelemmel rendelkezők 20.000 forintos terméket választanak. Amikor tehetősebbeknek dolgozunk, vagy betörés után kell zárat cserélnünk, akkor van igény igazán a 30.000 forint körüli kategóriára, mert abba az árba fér bele minden technológia, amivel eredményesen lehet védekezni minden betörési módszer/zárnyitási technika ellen. Raktárkészletünk lehetővé teszi, hogy Ügyfelünk megtalálja kínálatunkban az igényének megfelelő zárat. Raktáron elsősorban Mottura, Tesa, Abus és Mul-T-Lock zárbetéteket tartunk.

Bevéső-zár csere

„Az a zár, amiből a nyelv jön ki.” A bevéső-zárak legtöbbször a faszerkezetű ajtók zárjai. Ezen ajtózárak cseréjére általában meghibásodás esetén kerül sor. Legtöbbször bejárati ajtókban, ritkábban szobaajtókban kell bevéső-zárat cserélnünk. Ennek oka legtöbbször a sokéves használat miatti kopás, törés; vagy betörés/rongálás utáni deformitás, törés. Legtöbbször gazdaságosabb a zár cseréje, mint a javítás. Utóbbira akkor kerül sor, amikor nem gyártanak már méret azonos alternatívát. Ez főleg szobaajtókra jellemző. Tartunk Euro-Elzett, Kaba-Elzett, Gege, Titan, MCM és Lob márkájú bevésőzárakat.

Portálzár-csere

A bevéső kivitelű portálzárak, a fém-szerkezetű ajtók zárjai. Portálzár-cserére szükség lehet akár egy kukatároló ajtó, akár egy alumínium bejárati portál ajtó zárcseréjénél is. Raktáron az Euro-Elzett, a Tesa és a Schüco portálzárjait tartjuk. Néhány méretből MCM zár, Kale zár, Feb zár és Cisa zár is megtalálható termékeink között.
A portálzárak lehetnek egypontos zárak, vagy többpontos (több irányba záródó) zárak is. A portálzárak üreges szerkezetű műanyag, acél, vagy alumínium nyílászáró profilba való bevésőzárak, amelyek lehetnek kilincsnyelvvel rendelkező főzárak, vagy csapda nélküli, csak retesszel rendelkező másodzárak. Biztonsági foktól függően lehetnek egy irányba, vagy több irányba záródó többpontos biztonsági bevésőzárak.
Működtetésük szempontjából a portálzárak lehetnek europrofil kivitelűek (cilinderesek), tollaskulcsosak, tűkulcsosak, stb.

Hevederzár (betét) csere

Hevederzár az a zár, ami befeszítés ellen védi az ajtót. Jellemzően vízszintesen, vagy függőlegesen szerelik rá az ajtóra. A komplett hevederzár cseréje természetesen megoldható, de általában felesleges. Túl sok baja nem lehet, mert egy egyszerű, robosztus szerkezet. Legtöbbször csak a zárbetétje hibásodik meg, amit egy felkészült zárszerelő könnyű szerrel ki tud cserélni. Ha valaki hevederzárban akar zárcserét végezni, tudnia kell milyen méretű zárbetétre, milyen méretezésű fogaskereket szereljen, ill. azt is tudnia kell, hogy hogyan fogja rögzíteni a zárbetétet. A hevederzár szerelés, ill. hevederzár betét csere esetén legalább három db kulcs alaptartozék, de bizonyos zártípusokhoz 5db kulcs jár.

Többpontos zár csere

Többpontos zárcsere alatt elsősorban fa és műanyag, ill. egyéb ajtókban lévő biztonsági ajtózárak zárcseréjét értjük. A legtöbb esetben a kilincs felemelésével mozgatjuk a mechanikát és a zárbetéttel (kulccsal) csak reteszelünk (kilincsvezérelt/kilincsemelős) többpontos zár. Amennyiben a külső oldalon nincsen kilincs, cilinder-, ill. kulcsműködtetésű többpontos zárra van szükség. Legtöbbször kerek reteszek mozognak föl le, egyes típusoknál hosszú lapos, vagy gomba alakú reteszek, esetleg acélcsapok, billenő-, vagy kiforduló nyelvek. Cserére elsősorban Fuhr, GU, Roto és Elzett többpontos zárakat tartunk; de raktárkészletünket folyamatosan bővítjük, mert egyre több érdeklődés van Maco, Metalplast, Schüring, Schüco, Siegenia-Aubi, KFV, Winkhaus termékek iránt is.

Trezorzár/Biztonsági ajtózár csere

Trezorzár csere alatt a kéttollú kulcsos biztonsági ajtózárak cseréjét értjük. Legtöbbször a kulcs elvesztése, vagy ellopása miatt van szükség zárcserére. Meghibásodás 8 éven belül - megfelelő karbantartás mellett - nem jellemző. Rendszeresen került már sor zárcserére nem megfelelő minőségű és/vagy alapanyagú kulcsmásolás következtében. Szükség lehet még a trezorzár cseréjére ajtónyitás után, vagy rongálás következtében is. Elsősorban a Mottura termékeit preferáljuk, de tartunk még raktáron CR, VIRO, CISA, ISEO és SAB típusú biztonsági ajtózárakat is. Esetenként megoldható, hogy nem kell cserélni a komplett többpontos zárat, hanem elegendő csak a lamellakészletet és természetesen a kulcsokat. Sok záras kolléga felújítja a régi trezorzárakat és azokat szereli vissza. Ez rövidtávon gazdaságosabb, hosszútávon egyáltalán nem, mert a javított zárak átlagos élettartama 2 év.

Ajtózár-szerelés, avagy zárjavítás

Egy ajtóval kapcsolatos zárszerelési feladat nem mindig jár zárcserével. Sok esetben orvosolható a probléma: javítással, vagy felújítással.
Felújításra jó példa, amikor egyes zárakat már nem gyártanak és nincs méret-azonos bevéső-zár sem a helyére. Ilyen esetben felújítjuk a régi zárat, ha szükséges kulcsot is készítünk hozzá, így elkerülünk egy esetleges asztalos, vagy festési munkát.
Ajtózár-szerelés során sokszor kell a zárólemezen állítani, mert lötyög, vagy feszül az ajtó. A legtöbb zsanér esetén van állítási lehetőség, amit időnként szintén érdemes elvégezni.

Ajtózár-szerelés, avagy zárcsere

Amennyiben szerelés során új zárra is szükség van, úgy azt azonnal el tudjuk végezni, mert szervizautóinkban rendelkezésre állnak azok a zárak, amik a hazai ajtókban jellemzően előfordulnak. Szerelőink minden esetben vázolják a lehetőségeket, annak költségeit.
Jelentős raktárkészletünknek köszönhető, hogy egy ajtózár-szerelési feladathoz csak egyszer kell a helyszínre mennünk. Ennek köszönhető, hogy szinte minden esetben díjmentes kiszállást tudunk biztosítani Ügyfeleinknek.

Ajtózár-szerelés, avagy zárfelszerelés

Sok esetben Ügyfelünk előre beszerezte a felszerelésre szánt zárat. Szerencsés esetben jó a választás, de többször fordul elő a másik eset, amikor vagy a méret, vagy a minőség nem megfelelő. Sajnos sok típust árulnak, amit nem kellene. Hiába szereli fel szakember, nem fog hosszútávon működni (rászegezős másodzárak legtöbbje; GMB, DOG, SIB zárbetétek…).
Sok esetben elfogadható a minőség, de 5000 forint plusszal még biztonságosabb is lenne az ajtó.

Ajtózár-szerelés, avagy karbantartás

Bármilyen ajtózár szerelési feladat alkalmával, az ajtóval kapcsolatos karbantartási feladatot el szoktuk végezni. Magyarországon még sajnos nem divat, de egy karbantartási munka önmagában is megérne egy kiszállást. Legtöbbször a karbantartást csak akkor kérik, amikor egyéb zárszereléssel kapcsolatos munkát is végzünk az adott helyen. Karbantartás alatt a mozgó alkatrészek kenését, tisztítását, a zsanérállítást, a zárólemezek és az ellendarabok állítását értjük.

Betörtek, a zárak nyitásával

Amennyiben roncsolásos technikával nyitották ki az adott zárat (a zárbetét eltörésével, a zárbetét megfúrásával, a bevéső-zár megfúrásával…), úgy új zárak beszerelésével ismét használható lesz az ajtó.
Amennyiben roncsolás nélküli technikát alkalmaztak, úgy szintén csak új zárra van szükség (a régit a helyszínelők elkérik) és már használható is tovább az ajtó.

Ez a szakmánk legérdekesebb területe. Látni a betörők fejlődését, a jellemző betörési módszereket, azok ismétlődését egy-egy környéken. Sok „nagyvonalú” ingatlantulajdonostól hallottuk: „Áh, minden ajtón be lehet menni!”. Ebben mindenki mindig egyetért, de a lényegről már nem esik szó: Persze, hogy minden zárat ki lehet nyitni! Csak nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mekkora zajjal!
Szerényebb pénztárcával rendelkező ügyfeleinknek úgy erősítjük meg az ajtaját, hogy legalább a szomszédokénál jobb legyen. Ez csúnyán hangzik, de eredményes: A szomszédhoz előbb fognak bemenni! Ha valaki a legolcsóbb használható betörésvédelmi tanácsot kéri, akkor ezt szoktuk mondani.
Amennyiben meg tudják fizetni a komolyabb zárakat, úgy nem a szomszédhoz igazodunk, hanem az egyes nyitási technikák ellen fogunk védekezni. Egy bizonyos szint után, a nyitáshoz szükséges idő és zaj miatt nem fog kockáztatni a betörő, hanem keres egy másik ajtót. (A célzott betörésekkel természetesen más a helyzet, de lakossági szinten – jelen platformon – ezzel nem foglalkozunk.)

Betörtek a faszerkezetű ajtó befeszítésével

Hiába a jó zárbetét, ha az ajtót zárva tartó reteszek (nyelvek) kicsik. Pláne, ha azok forgácslap csavarral rögzített ellendarabokban kapaszkodnak. Amennyiben befeszítenek egy faajtót, jó eséllyel lesz szükségük a zárszerelő mellett asztalosra is. Jobb esetben csak a tok sérül, rosszabb esetben az ajtószárny is. Ilyen esetben az asztalosunk – az előre gyártott félkész alkatrészek segítségével - elvégzi a sérült tokrész kivágását, pótlását, majd beszereli a zárakat, ellendarabokat. Ha megsérült a szárny is, akkor még több munkára lesz szükség. Fontos hangsúlyozni, hogy ezekkel a munkákkal csak a régi állapot lesz helyreállítva! A betörésvédelem csak ezek után kezdődhet.

Betörtek a rács, vagy acélajtó rongálásával

Hiába kapaszkodnak a reteszek (nyelvek) fém tokban, ha azok kis felületen kapaszkodnak. Könnyen kifordulhatnak, kitörhetnek a helyükről. Van akkora erőkar (pajszer), amivel könnyedén ki lehet feszíteni egy ajtórácsot. Ha van két pajszer, vagy ék, akkor egy olcsóbb acélszerkezetű biztonsági ajtó sem fog ellenállni sokáig. Ilyen esetben elvégezzük az ajtószerkezet egyengetését, majd az új zárak beszerelését. Amennyiben hallgat ránk az Ügyfél, úgy át is alakítjuk a rácsot (inkább műhelymunka). Olyan Mottura többpontos zárat szerelünk be, ami sokkal jobban ellenáll a feszítésnek. Ha szükséges, újra is pántoljuk az ajtórácsot azért, hogy a szárny és tok közötti hézag 6-8 mm-nél véletlenül se legyen nagyobb.

Helyszíni lakatosmunkák

Biztonságtechnikai termékek gyártása

Lakatosipari termékek gyártása

Alumínium és acéltermékek felületkezelése

Páncélszekrény nyitása, mert nincs meg a kulcs

Egy páncélszekrény nyitása elsősorban annak típusától függ. Egész más szintű munkával jár egy lemezszekrény műszaki nyitása, mint pl. egy Leicher széfé. A legegyszerűbb szekrények sérülés nélkül, pillanatok alatt nyílnak, míg a komolyabbakhoz órák/napok is kellhetnek. Általánosságban elmondható, hogy komolyabb páncélszekrény esetén (kulcs nélkül) a zárnyitás legalább egy furattal jár. Ezt a sérülést akár teljesen is el lehet tüntetni. Zárcsere, vagy zárjavítás után, továbbra is használható lesz a széf.

Páncélszekrény javítása, helyreállítása

Egy esetleges zárcsere költsége elsősorban a széf/zár típustól függ, hiszen annak nagy részét anyagköltség teszi ki.
Nyitás után a javítás a következőképpen alakul: kialakítjuk a megfelelő méretű furatot, amibe menetet fúrunk. Ebbe a menetbe egy metrikus csavart hajtunk be. Szükség esetén le is szoktuk hegeszteni és síkba csiszolni a csavar fejét. Ha azt akarjuk, hogy egyáltalán ne legyen nyoma a nyitásnak, akkor az egész szekrényajtót újra kell felületkezelni.

Páncélszekrény karbantartása

Érdemes a karbantartást komolyan venni. Tárcsás és kulcsos széfeknél 2-3 évente érdemes szakembert hívni. Az elektromos széfek többségénél nem szabad megfeledkezni az elemek időszakos cseréjéről.

Páncélszekrény telepítése

Jellemzően kisebb bútor és fali széfek telepítését vállaljuk. Megvannak azok az előírások, amiket érdemes betartani, ha nem akar pórul járni a tulajdonos.

MOTTURA típusú páncélszekrények műszaki nyitása

Az általunk preferált és forgalmazott márkák egyike a MOTTURA. Nem csak a nyitásában, a telepítésben, hanem bárminemű alkatrész utánpótlásában is tudunk segíteni.

MAUER zárral szerelt páncélszekrények nyitása

Egyes gyártók, bizonyos részeit a széfeknek más gyártók termékeivel szerelik fel. Sok trezorban kétféle márkájú zárat is találhatunk. Ez főleg akkor jellemző, amikor kulcsos zárat kombinálnak egy tárcsással (mechanikus kódossal).

BURG WACHTER típusú páncélszekrények nyitása

WERTHEIM típusú páncélszekrények műszaki nyitása

Fegyverszekrények nyitása, szerelése

Lemezszekrények műszaki nyitása, zárcseréje, megerősítése

Irodai széfek nyitása

Rákóczi típusú páncélszekrények nyitása, javítása

Kulcsszéfek szerelése

Toldi típusú páncélszekrények műszaki nyitása

ROSS típusú zárral szerelt széfek nyitása, cseréje

SECU típusú zárral szerelt széfek nyitása

Metal Plus széfek nyitása

Kromer típusú zárral szerelt széfek nyitása

Julius Schüler típusú páncélszekrények, széfek nyitása, javítása, felújítása

Kassel típusú páncélszekrény nyitása

Technomax típusú páncélszekrények nyitása

Bovas típusú széfek nyitása

Cawi típusú trezorzárak nyitása, cseréje

Cassen Fabrik típusú páncélszekrények, széfek nyitása, javítása

HESKY típusú trezorok nyitása, felújítása, javítása

Ignaz Langhammer típusú páncélszekrények nyitása, javítása, felújítása

Bécsi típusú páncélszekrények, antik széfek nyitása, restaurálása

Polzer típusú páncélszekrények, széfek nyitása, felújítása

Mosler típusú széfek nyitása, felújítása, javítása

Schnabel Frigyes típusú páncélszekrények, széfek nyitása, felújítása

Botond típusú páncélszekrény nyitása

Budapesti típusú páncélszekrények nyitása

Arnheim típusú páncélszekrények nyitása, javítása

Mottura trezorzárak nyitása, cseréje

Cisa kéttollú kulcsos trezorok nyitása, cseréje

Viro zárral szerelt biztonsági ajtó nyitása, szervizelése

SAB zárak nyitása, cseréje

Cerutti trezorzárak műszaki nyitása, cseréje

ISEO típusú trezorzárak szervizelése, cseréje

CR típusú trezorzárak, biztonsági ajtók nyitása, cseréje

T-Cambio típusú zárak nyitása, cseréje, javítása

Meglévő ajtóbehúzók állítása, javítása

A következő esetekben lehet szükség az ajtóbehúzó állítására, javítására esetleg cseréjére:
- az ajtócsukó alul van méretezve…
- a szerelő nem tartotta be a szerelési utasításokat…
- minőségét tekintve alkalmatlan ajtóbehúzó lett felszerelve…
- hőmérséklet változása, csavarok kilazulása, törése
- rongálás

Ajtóbehúzó szerelése kertkapukra

A legtöbb kertkapu mérete és tömege nem indokolja ezt a kategóriát, de a kültéri igénybevétel miatt ilyen költséggel érdemes kalkulálni. Időnként külön konzolt kell gyártani, hogy legyen mihez rögzíteni a behúzót, vagy a kart. Ilyenkor természetesen a lakatosmunkát is elvégezzük.

Ajtócsukó szerelése bejárati ajtókra, kapukra

Utcai ajtók, kapuk esetében törekedni kell arra, hogy a behúzó a lépcsőház felöli oldalon legyen (többféle szerelési módszer lehetséges egy ajtó esetén is). Ennek egyik oka, hogy belül kisebb a hőmérséklet ingadozása, másik oka az, hogy nehezítsük az ajtóbehúzó eltulajdonítását.

Ajtóbehúzó szerelése üvegajtóra

A legtöbb üvegajtó esetében padlócsukó alkalmazása célszerű, de akadt már olyan eset is, ahol ragasztott technikával lett rögzítve a „klasszikus” behúzó.

Ajtócsukó felszerelése tűzgátló ajtókra

Amennyiben tűzgátló, vagy füstgátló ajtóra kell behúzót szerelni, úgy arra külön figyelmet kell fordítani, mert a választott típusnak rendelkeznie kell a vonatkozó minősítéssel. Kétszárnyú ajtók esetén szükség lehet még sorolóra, amely biztosítja a megfelelő csukási sorrendet.

Ajtóbehúzók szerelése beltéri ajtókra

Beltéri ajtókra a legegyszerűbb behúzót szerelni, de itt sem javaslunk 3-4000 forintos terméket, mert azoknak az állítási lehetősége korlátozott. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy vagy nyitva marad az ajtó, vagy hangosan fog csukódni.
Az általunk forgalmazott legegyszerűbb behúzó is legalább három állítási lehetőséggel bír: két szögtartomány sebesség-, ill. csukó-erő állítás. Komolyabb ajtócsukóknál - az előbbieken felül - késleltethetjük a csukódást, a nyitáshoz szükséges erőt könnyíthetjük, tűzjelző rendszerre köthetjük, a végállást állíthatjuk…

Padlócsukók szerelése, cseréje

Üvegajtóknál és egyéb alsó forgáspontos ajtóknál jellemzően padlócsukó fordul elő. Főbb márkák: TESA, Dorma.

Rejtett ajtócsukók szerelése, cseréje

Ahol elvárás, hogy ne látszódjék semmi plusz szerkezet az ajtón, vagy egyszerűen nincs hely a „klasszikus” behúzónak, érdemes rejtett ajtócsukóban gondolkodni. Főleg faszerkezetű ajtók esetében alkalmazható és érdemes az ajtó gyártásakor gondolni rá.

Elektromos fogadó szerelése, cseréje

A legtöbb kapuban és lépcsőházi ajtóban ez van. Legtöbbször váltóáramú (ami berreg), időnként egyenáramú, ill. fordított működésűvel is találkozunk. Legtöbb esetben az ajtó külön kulccsal is zárható. Ha éjszakára bezárták az ajtót, úgy elektromosan nem nyitható (pl. kaputelefonról). Mivel az ilyen elektromos zárral szerelt ajtók többsége könnyedén nyitható, megnőtt az igény magasabb biztonsági fokú elektromos zárak telepítésére. Betörésvédelmi szempontból tehát nem nyújtanak megfelelő védelmet, mert egy nagyobb csavarhúzóval kifejthető az erő (75-150 kg), aminek az elektromos zár már nem áll ellen; mivel kizárólag a csapda (kilincsnyelv) tartja zárva az ajtót, egy dróttal, vagy műanyag kártyával is könnyedén nyithatóak.

Síktapadó elektromágnes szerelése, cseréje

Biztonságtechnikai szempontból szerencsésebb megoldást jelentenek a síktapadó elektromágnesek, mint a „klasszikus” elektromos zárak, mert nagyobb erővel kell feszíteni az ajtót, hogy kinyíljon (180-500kg). Társasházakban rendszeresen telepítünk síkmágneseket, mert megfizethető és mozgó alkatrész híján kevesebb a meghibásodás. Egyes kollégák már 60-80.000 forintért beszerelik, de ha tűzvédelmi szempontból és esztétikailag megfelelő kivitelezést szeretnénk, akkor inkább 100.000 forint körül kell gondolkodni. Nem beszélve a járulékos költségekről: kilincs helyett ajtóhúzó belül is, takarólemez, vésznyitási lehetőség, feliratozott, lezárt vezérlődoboz…

Elektromos csapzárak szerelése, cseréje

A síkmágnesek elvén működő zár, csak mechanikus reteszelés jön létre, így szakítószilárdsága tonnákban mérhető. Tűzvédelmi megfontolások miatt sokan elvetik, de egy jól átgondolt kivitelezéssel az egyik legjobb megoldást nyújtja. Komplex biztonságtechnikai kivitelezésnél előszeretettel alkalmazzuk. Létezik belőle feszültre nyíló és fordított működésű is…

„Társasházi”, rászegezős elektromos zár cseréje, javítása

Nagy, robosztus és hangosan berreg. Kívülről egy RIM-betétet működtetve kulccsal, belülről általában egy kis fekete kallantyúval nyitjuk. Befeszítés ellen jól ellenáll, megfizethető, de újonnan keveset szerelünk, inkább javítjuk, vagy cseréljük. Általában FEB, időnként CISA típussal találkozunk. Sok bejárati portálra - méreténél fogva nem is szerelhető. Nem rossz konstrukció, de Magyarországon nem igazán élte meg fénykorát.

Elektromos kódzár cseréje, javítása, szerelése

A kódzárakról igyekszünk lebeszélni ügyfeleinket, mert betörésvédelmi szempontból a legrosszabbak. A lakó beüti a kódot, azt lelesik és másnap már bent is vannak. Érzékenyek a piszokra, a hőmérsékletváltozásra…mindannyian találkoztunk már az „ERROR” felirattal a kaputelefon mellett. Kényelmes, de buta megoldás. Maximum a hajléktalanokat tartja távol…

Proximity olvasó cseréje, javítása, szerelése

Ha nem akarunk kulcsozni és a kódzárról is lemondtunk, akkor kényelmes és biztonságos megoldás lehet a közelítő kártyás, ~ kulcstartós, ~órás…megoldás. Odatartja az ember a kulcstartóját, kártyáját… és már nyílik az ajtó. Meglévő kaputelefon rendszerekbe könnyedén illeszthető ugyan úgy, mint bármelyik másik elektromos zár, csak itt sem szabad a legolcsóbb megoldást választani!

Kaputelefon rendszer telepítése, javítása

Közös képviselőknek hála, rendszeresen bíznak meg meglévő kaputelefon rendszerek javításával, ill. új kaputelefon rendszerek telepítésével. Komplex feladat, gondoljunk csak arra, hogy minden egyes lakásban fel kell szerelni a beltéri egységeket és sok esetben a meglévő kábelezés sem kielégítő. A kivitelezés úgy történik, hogy a közös képviselő megadja a névsort, lakásszámokhoz rendelve. Mi elkészítjük előre a címkéket, amik így már telepítésnél felkerülnek a kültéri egységre. Ha a zárbetét is cserélve lesz, akkor a kulcsokat előre lemásoljuk (mi magunk, lakásonként legalább kettőt) és legalább egy héttel a zárbetét telepítése előtt (proximity kulcstartókkal együtt) a lakók rendelkezésére bocsátjuk. Ezzel elkerülhető az a kellemetlen szituáció, hogy a zárcsere napján, este a tisztelt lakó nem tud bejutni a „saját” társasházába.

Komplett beléptető rendszer telepítése

Ez a legtágabb kategória. Egy kalap alá kerül többféle szakma. Asztalos, lakatos, mechanikus és elektromos biztonságtechnikai rendszerszerelő (zárszerelő, villanyszerelő - tűzjelzős, riasztós, kamerás…). És még nem is említettem a garázskapuknál lehetséges betörésvédelmi megoldásokat…

Autóajtó nyitása, mert nincs meg a kulcs/távirányító

Ez az eset a legjellemzőbb. A gépjármű típusától, évjáratától függ a nyitási technika. Legtöbbször az ajtók és a tömítések adnak annyi luftot, hogy a megfelelő célszerszámokkal belülről nyissunk ajtót. Ez működhet a kilinccsel, a központi zár nyomógombjával... Ezzel az eljárással sérülés nélkül történik a nyitás. Mindenképp kerülni kell az üvegtörést, de leginkább a zárak megsértését, mert azok súlyos plusz költségeket okozhatnak.

Autóajtó nyitása, mert beletörött a kulcs

Egyre kevesebb olyan autó van, ahol még használni kell a kulcsot nyitásnál, de azért időnként találkozunk ilyennel is. A nyitás szintén sérülés nélkül történik úgy, hogy a zárat sem kell tönkretenni.

Autóajtó nyitása, mert lemerült az akkumulátor

Előfordul, hogy a kulcsot az autóban tartják és csak a távirányító áll rendelkezésre. Ha távirányítóban merül le az elem, az nem nagy probléma ellenben azzal, ha az akkumulátor adja meg magát.
Hasonló problémát okozhat, ha a zárak le vannak dugózva és nincs beépítve alternatív nyitási lehetőség.

Ablakok beállítása

A nehéz működést sokszor orvosolni lehet a zsanérok állításával. Erre időnként szükség van, mert a terhelés alatt a pántok engedhetnek és az ablakszárny megülhet.

Műanyag ablak javítása, zárcseréje

A legtöbb esetben a rossz minőségű nyíló-bukó vasalat meghibásodása okozza a problémát. Gond lehet akkor, ha félrezárják az ablakot, mert nincs felszerelve hibásműködtetés gátló. Sok esetben a probléma orvosolható javítással, sok esetben alkatrész, vagy komplett vasalat cserével. Legtöbbször sarokváltót, ill. alsó forgáspontot kell cserélnünk. Számos alkatrészt tartunk magunknál, de időnként külön beszerzésre van szükség.

Faablak zárcseréje, javítása

Az újabb gyártású fa nyílászárókra ugyan az vonatkozik, mint a műanyagokra. Az érdemi különbség, hogy a karbantartás hiánya nagyobb kárt tud okozni. A zár akkor működhet csak megfelelően egy faszerkezetű nyílászáróban, ha maga a szerkezet is rendben van. (Egy faszerkezet időtállóságát felületvédelemmel lehet biztosítani, amit adott esetben 1-2 évente érdemes megújítani.) Amennyiben szerkezeti problémák is vannak, úgy asztalosmunkával érdemes kezdeni és csak ezután szerelünk zárat.
A régebbi fa nyílászárók jellemző zárait tartjuk a szervizautóinkban, így azok zárproblémáit azonnal tudjuk orvosolni.

Alumínium ablak javítása, zárcseréje

Jellemzően lakóparkokban, irodaházakban, ill. társasházak lépcsőházaiban fordulnak elő. Legtöbbször Schüco termékekre van szükség, így ezeket tartjuk is raktáron.

Teraszajtó/erkélyajtó javítása, zárcseréje

Az árat jelentősen befolyásolja, hogy nyíló, nyíló-bukó, bukó-toló, emelő-toló… vasalatról van szó. Egy családi házban általában a teraszajtónál kezdődnek a zárproblémák, mert ez van kitéve a legnagyobb igénybevételnek.

Huzatzár szerelése teraszajtóra

Sok vasalat engedi, hogy utólag szereljünk rá huzatzárat. Ennek lényege, hogy ha kimegy az ember a teraszra, akkor az ajtót be tudja csukni, de mégsem lesz bezárva.

Postaládarendszerek gyártása

Postaládarendszerek szerelése

Postaládarendszerekhez állványzat gyártása

Zárcsere, zárszerelés postaládákban

Postaládák nyitása